QF Website Update

Status
Not open for further replies.

Chucksta

Active Member
Joined
Mar 19, 2006
Messages
623
Points
10
QF website now has some fancy looking drop down menus on the homepage, where you scroll through the city names for specials.

Only thing not really special are the prices :evil:
 

serfty

Veteran Member
Moderator
Joined
Nov 16, 2004
Messages
43,589
Solutions
12
Points
3,300
Qantas
Platinum
Virgin
Platinum
Yep, another (*&*&^*(^& flash function that kills my old home PC by chewing up CPU. :evil:

I can't even change the Quality setting to low so I can free up some CPU.

There was absolutely NOTHING wrong with the drop boxes; those flash things look disjointed when compared with the other page content. They now don't remember your last selection, coming up with seeming random origins - or in some cases not even a list of fares, just an advertisement "Red e-Deals -lowest domestic flight offers ...".

&#&@&*^^ forced redundancy!
 

d15.in.oz

Member
Joined
Nov 28, 2006
Messages
452
Points
0
Agreed! And I only get 3 options in the pull down menu now, far too much scrolling & thought process required on my part, when I need to change my location.
 

JohnK

Veteran Member
Joined
Mar 22, 2005
Messages
43,731
Points
3,070
OK, I see nothing different with the QF website on my laptop.

Is this the calm before the storm?
 
Now with contactless delivery, shop online to get drinks delivered to your door or pick up in-store in 30 minutes. Lowest Liquor Price Guarantee. Biggest Range.

AFF Supporters can remove this and all advertisements

serfty

Veteran Member
Moderator
Joined
Nov 16, 2004
Messages
43,589
Solutions
12
Points
3,300
Qantas
Platinum
Virgin
Platinum
Flashware said:
I've noticed the deals section, is now in flash.. ew.. why did they have to change it?
Agreed.

For me, my home PC runs at 550Mhz with 376 Mb of RAM. It's ok for these developers with their 2+MHz PC's with a Gig+ of RAM to do these things, they generally don't experience these issues. (FWIW I am a developer and do use these things :oops: - but am aware that most don't have these more powerful tools).

I use FireFox and to date had resolved to not use Adblock to remove the Flash panes on the QF website, even though they were affecting performance. However, these are the last straw - what were previously quite useful part of the www.qantas.com front page are no more! If Qantas had permitted the use of "right-Click" ->Quality -> Low with their .swf's it would have been ok.

So gone for me are all: http://www.qantas.com.au/flash/homeRegionContentPanel/*

Leaves a large blank area in the guts of the home page. :-|

JohnK said:
OK, I see nothing different with the QF website on my laptop.

Is this the calm before the storm?
Don't hit shift-F5 whatever you do.
 
Last edited:

Mwenenzi

Established Member
Joined
May 17, 2006
Messages
1,819
Points
405
The top menu changed on late Sat afternoon. Now have something called "business solutions". Utter cr@@@p. They used to have a link to the RTW fares, etc on the top line.
Another negative enhancement by QF
 

futaris

Established Member
Joined
Jul 21, 2006
Messages
2,973
Points
330
Why on earth did they do this? Speed is what you want, but then again if Jetstar can't handle the 10,000 seat sale properly, then QANTAS are probably going to be just as bad...
 

Dave Noble

Senior Member
Joined
Oct 10, 2005
Messages
6,419
Points
0
I haven't found an issue with it either

I also see nothing wrong with QF basing their site updates upon a certain level of computer performance and for that to change over time

Dave
 

Mal

Enthusiast
Joined
Dec 25, 2004
Messages
12,385
Points
10
The flash has been implemented so that Qantas can do some funky things with advertising and make their home page 'flash'.

Agree that it affects performance on some older and heavily loaded pc's as well as increasing page load times.
 

JohnK

Veteran Member
Joined
Mar 22, 2005
Messages
43,731
Points
3,070
Mal said:
The flash has been implemented so that Qantas can do some funky things with advertising and make their home page 'flash'.
I realise why I haven't been striking these issues that everyone else is experiencing. I hardly visit the QF home page. I have the QFF address saved to my favourites and if I want to view airfares I just click on flights and then click on domestic or international and it also remembers my last choice.
 
Status
Not open for further replies.

Enhance your AFF viewing experience!

From just $6 we'll remove all advertisements so that you can enjoy a cleaner and uninterupted viewing experience.

And you'll be supporting us so that we can continue to provide this valuable resource :)


Sample AFF with no advertisements? More..

Community Statistics

Threads
87,488
Messages
2,147,974
Members
54,502
Latest member
Trekhievers123
Top