Problems accessing qantas.com

Discussion in 'Qantas Frequent Flyer Program' started by rpmsol, Mar 11, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Welcome to Australia's leading independent Frequent Flyer and Travel Resource!
Our site contains tons of information that will improve your travel experience.
Joining AFF is fast, simple & ABSOLUTELY FREE -  join now by clicking on the JOIN NOW button, and take immediate advantage of these great BENEFITS.
Once registered, this box will disappear. And you will see fewer advertisements :)
  1. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
    Is anyone else having problems accessing qantas.com today?
    I usually login 2 or 3 times a day, but have had lots of trouble this weekend.

    When I enter qantas.com in my browser I currently get redirected to

    http://www.qantas.com.au/australia.html

    which it then says it can't find??

    I have tried on my laptop with two different ISPs (iinet and Telstra) and other computers in our home (just using iinet).

    Sometimes I successfully get the expected home page (after about 3 minutes) and other times I have also seen some internal errors relating to gateway timeouts.

    Has anyone else had similar problems?

    Cheers,
    Paul
     

  2. Kiwi Flyer

    Kiwi Flyer Senior Member

    Sep 24, 2004
    5,453
    4
    No problem here.
     
  3. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
  4. serfty

    Moderator

    Nov 16, 2004
    39,257
    7,780
    MEL
    Flight Map:
    View my flight map
    That link does not work for me; when I enter 'qantas.com' I get redirected to Qantas Homepage

    Other than that try www.qantas.com.au
     
  5. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
    When I visit qantas.com.au I get redirected to Qantas Homepage but only get the RED Qantas banner - nothing else??
     
  6. Kiwi Flyer

    Kiwi Flyer Senior Member

    Sep 24, 2004
    5,453
    4
    For me both qantas.co.nz and qantas.com.au work fine.
     
  7. Flashback

    Flashback Senior Member

    Oct 29, 2006
    8,186
    2,461
    Flight Map:
    View my flight map
    start > run > cmd /k tracert www.qantas.com.au ... see what path its trying to take, although probably not a overly huge help due to the huge cluster the site gets served off.. at least worth looking at, though.
     
  8. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
    It seems I don't have any difficulty getting to qantas.com or qantas.com.au but there are some redirects that I'm having trouble with after the first page is fetched.

    For example: Resolving www.qantas.com.au... 125.252.202.110

    For example, I just got the following:

    Service Unavailable - Zero size object

    The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.
    Reference #15.4c8fc7d.1173591122.a0021e


    Cheers,
    Paul.
     
  9. oz_mark

    oz_mark Enthusiast

    Jun 30, 2002
    17,383
    1,624
    Melbourne
    Flight Map:
    View my flight map
    I'm going to guess that there's an edge server playing up somewhere
     
  10. Flashback

    Flashback Senior Member

    Oct 29, 2006
    8,186
    2,461
    Flight Map:
    View my flight map
  11. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
    dnsstuff.com says the following: (so what is an edge server)

    How I am searching:
    Searching for www.qantas.com.au A record at c.root-servers.net [192.33.4.12]: Got referral to AUDNS.OPTUS.NET. (zone: au.) [took 25 ms]
    Searching for www.qantas.com.au A record at AUDNS.OPTUS.NET. [211.29.133.32]: Got referral to dns2.qantas.com.au. (zone: qantas.com.au.) [took 183 ms]
    Searching for www.qantas.com.au A record at dns2.qantas.com.au. [139.163.85.247]: Got CNAME of www.qantas.com.au.edgekey.net. and referral to i.root-servers.net [took 337 ms]
    Got CNAME of e566.b.akamaiedge.net. and referral to e.root-servers.net [took 0 ms]
    Searching for e566.b.akamaiedge.net A record at c.root-servers.net [192.33.4.12]: Got referral to C.GTLD-SERVERS.net. (zone: net.) [took 25 ms]
    Searching for e566.b.akamaiedge.net A record at C.GTLD-SERVERS.net. [192.26.92.30]: Got referral to la7.akamaiedge.net. (zone: akamaiedge.net.) [took 45 ms]
    Searching for e566.b.akamaiedge.net A record at la7.akamaiedge.net. [63.209.3.136]: Got referral to n1b.akamaiedge.net. (zone: b.akamaiedge.net.) [took 43 ms]
    Searching for e566.b.akamaiedge.net A record at n1b.akamaiedge.net. [72.246.193.68]: Reports e566.b.akamaiedge.net. [took 36 ms]

    Response:


    DomainTypeClassTTLAnswere566.b.akamaiedge.net.AIN2072.246.90.110

    NOTE: One or more CNAMEs were encountered. www.qantas.com.au is really e566.b.akamaiedge.net. [www.qantas.com.au->www.qantas.com.au.edgekey.net->e566.b.akamaiedge.net]
     
  12. Flashback

    Flashback Senior Member

    Oct 29, 2006
    8,186
    2,461
    Flight Map:
    View my flight map
    Yep, it seems to be if you're routed through Optus - you're having problems.
     
  13. rpmsol

    rpmsol Intern

    Jun 11, 2006
    53
    0
    Updated (temporarily) c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
    to include 72.246.90.110 www.qantas.com.au
    and all now works!

    Cheers,
    Paul.
     
Loading...

Share This Page