Esta...do you need to notify 72hrs out? | Australian Frequent Flyer
Australian Frequent Flyer

Welcome to Australia's leading independent Frequent Flyer and Travel Resource since 1998!
Our site contains tons of information that will improve your travel experience.

Joining AFF is fast, simple & absolutely free - register now and take immediate advantage of these great BENEFITS.

Once registered, this box will disappear. And you will see fewer advertisements :)

Login Now to remove this and all advertisements (GOLD and SILVER members)
Not a member? Register Now for free

Esta...do you need to notify 72hrs out?

Status
Not open for further replies.

serfty

Veteran Member
Moderator
Joined
Nov 16, 2004
Messages
41,897
Qantas
Platinum
Virgin
Platinum
Flights
My Map

PLANT

Established Member
Joined
Jan 23, 2005
Messages
3,010
Well I went in and changed the address to first location of trip as "?" says so...Said update successful but just stayed on the Update page?
Do I have to give address in checkin again?
Hopefully smooth process as flying out tomorrow!
 
Joined
Nov 18, 2011
Messages
7,383
Qantas
LT Silver
Flights
My Map
Ok, as people are not bothering to update, I won't any more either. I found it only took a few seconds, so not sure what trouble PLANT is having, but it doesn't sound like it is going to be a problem.
 

kpc

Senior Member
Joined
Mar 11, 2003
Messages
6,328
Qantas
Platinum
Virgin
Gold
Just checked in for my flight to Lax, and I did not bother to update my ESTA :)
 

rioter

Member
Joined
Nov 17, 2013
Messages
231
Ok, as people are not bothering to update, I won't any more either. I found it only took a few seconds, so not sure what trouble PLANT is having, but it doesn't sound like it is going to be a problem.
One piece of advice. Make sure the address you give the check in agent matches what you tell immigration. That was not a fun experience.
 

RooFlyer

Enthusiast
Joined
Nov 12, 2012
Messages
15,713
Qantas
Platinum
Flights
My Map
One piece of advice. Make sure the address you give the check in agent matches what you tell immigration. That was not a fun experience.
Speed up check-in by putting your hotel etc info into your booking on-line (I think its called APIS, at least on the QF site).

I never update my ESTA information and haven't been asked by immigration any addresses.
 

Himeno

Established Member
Joined
Jun 15, 2011
Messages
4,062
You just need an ESTA to travel to the US under the VWP. The details on the site do not need to be updated. The update-able sections of the ESTA form are pulled by CBP from the APIS data the airline sends.
 
Status
Not open for further replies.

Community Statistics

Threads
85,740
Messages
2,038,225
Members
53,025
Latest member
Gomez
Top